Islam is amazing

Lelaki Inggris bertanya: “Kenapa dalam Islam wanita tidak boleh jabat tangan dengan Lelaki?”

Syeikh menjawab: “dapatkah kamu berjabat tangan dengan ratu Elizabeth?

Lelaki Inggris menjawab: “Oh tentu tidak boleh! Cuma orang-orang tertentu saja yang dapat berjabat tangan dengan ratu.”

Syeikh tersenyum & berkata: “Wanita-wanita kami (Kaum muslimin) adalah para ratu, & ratu tidak boleh berjabat tan
gan dengan Lelaki sembarangan (yang bukan mahramnya).”

Lalu si Inggris bertanya lagi, “Kenapa perempuan Islam menutupi tubuh dan rambut mereka?”

Syeikh tersenyum dan punya 2 coklat, ia membuka yang pertama terus yang satu lagi tertutup. Dia melemparkan keduanya ke lantai yang kotor.

Syeikh bertanya: “Jika saya meminta Anda untuk mengambil satu coklat, mana yang Anda pilih?”

Si Inggris menjawab: “Yang tertutup…”

Syeikh berkata: “Itulah cara kami memperlakukan dan melihat perempuan kami.”

Si Inggris menjawab: “Wow Islam is Amazing…”

Speak now~~

              Hello my name is Katniss. I’m 21 years old. I’m a lonely girl but I have a friend, the best friend ever. Her name is Datania Cheborasykha. She was from Russia as her mother sent her to New York since she was a little girl about 15 years old to  study here but unluckily, her mother dead at Russia in an accident and now, she live with me. We have the same hobbies, the same favorite and taste. Now, we live in a one house like a family. We had past our last examination and graduated and have our own job to livelihood. Tania work as a CSI unit and she always in her investigation lab. I am police and I really love to snatch the bad people. Tania always supports me and said “you can do it”, “never give up”. But now, the word has gone forever and I trying to stay out of her. We do our own job and always having dinner at a restaurant as she cooked for me. “Duh….!” I was a bad friend.

            A day, and another day I am starting to hate her because she and I have a same taste. Exactly the same! We love the same guy. Me and that guy, Dove had being date for a month .he work as CSI unit like Tania’s too and I am so regret for not to tell Tania about this. Because that, Tania confess to Dove that “I love YOU of…” and he said with confusion “I’m sorry…” Tania told him that she will give him everything that he want as she know that Dove have *money problem*. She set a marriage date. A week after she confess to him and she told me about that. I asked her “who is your future husband?” and she clearly said Dove name. My heart was broken and my mouth stiff. I feel my heart was already dead. Because of the beating so fast as a lighting. She always asked me “let’s go shopping”, “let’s make wedding invitation”, and the curious one “does this wedding dress is beautiful?” and surely my answer “no”, “whatever” and “I’m busy”.

            After a day, and a day, and another day. My calendar show’s that today was “TANIA’S MARRIAGE”. I was shocked. Someone knocked the door and I’m sure it is Tania because who else live in this house….just me and her. I opened the door and saw Tania was ready to get married and told me “Hurry and get ready, we gonna be late. I will be waiting you downstairs”. I go to the toilet and washed up wearing red dress and go down stairs. Tania told me that I looked lovely and we get into the black-long car.

            After a long minutes. We arrive at Dove and Tania’s wedding. All the guest have sat on the bench and it was my job mate, Tania’s and Dove’s friends. I quickly go to the bench and sit beside NOBODY. I saw Tania walk on the red carpet like a queen towards Dove and then they holding hands. Dove was looking at me and I was looking at him and then, he has to confess his love and…suddenly I stood up say “stop!” Everyone was looking at me horrified but I’m only looking at Dove. I keep still for a moment and don’t know what to say. But this is my very last chance. “Tania I’m sorry. I love Dove. He was my first date before you”. Tania shocked and Dove just keep still. He doesn’t respond because maybe he felt guilty to me.

            I continue my words “I am not a rude girl Tania, but I still love Dove “. Dove of Tania’s hand and walk towards me but before that dove said “thanks Tania, you are the true friend of her” I am so confuse now and said “Dove …stop! What are you saying to her?” my voice faltered and then, he said “Actually, Tania and I were pretending to know how much you love me and she agrees about it. My face was red. Very red. “How could you guys don’t to tell me? Damn you scared me to death” my voice loudly said that and I hug him happily. Then Tania walks towards me and we hug each other and she whispered at me “Speak now” I open my mouth and say “You are the best friend in my whole wide world”.

~THE END~

Kajian Menarik terbaru.. Betul ke Salah?

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card

3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan “Batal”
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan “Batal” sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan “Salah”
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan “Salah” sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..

 

……..

bace . jangan tak bace . CopyPaste

” .. Jom makan babi Islam! .. ”

~COUPLE ISLAMIK~

Apa 2?? Jom baca kisah ni..kot2 faham..Kisahnya mengenai 3 org, Syafiq, Safura dan Muhammad. Syafiq dan Safura sama-sama belajar di SAM Bestari. Beberapa lama kemudian, Syafiq jatuh hati pada keayuan Safura. Matanya mengalahkan Zinnirah. Wajahnya berseri-seri dengan cahaya keimanan. Pergh!! Cantik sangatlah jika nak diceritakan. Tetapi, Syafiq cuba tahan. Dia tidak boleh meluahkan perasaan dia pada Safura sebab nanti takut kena tangkap dengan ajk pencegah maksiat sekolah. beberapa tahun berlalu…

Akhirnya, apabila Syafiq berada di Tingkatan 5, dia sudah tidak mampu bertahan. Dia mengatur langkah dan akhirnya, Safura tewas pada pujuk rayunya. Walaubagaimanapun, mereka ini sedar yang mereka orang Islam. Islam tidak membenarkan umatnya ber’couple’. Jadi mereka berpakat yang mereka ini hendak membuat satu revolusi dalam couple.

“COUPLE ISLAMIC”

Asal keluar, pergi tempat terbuka. Tak mainlah tempat gelap-gelap ni. Bukan itu sahaja, Safura kena pakai tudung labuh. Syafiq pula pakai serban dan jubah. Lepas itu mereka keluar bukan membuang masa, keluar bawa Al-Quran. Berhenti di kedai makan, tadarrus lagi.
Jalan pula, mana ada pegang-pegang tangan, mereka ikut cara Nabi Musa. Lelaki di depan, perempuan di belakang. Bila balik rumah, missed call pagi-pagi. Suruh qiamullail. Hah! kan Islamic punya couple tu. Setelah setahun mengamalkan taktik sedemikian, Syafiq ditakdirkan bertemu dengan Muhammad. Ketika itu Syafiq dan Safura sedang bertadarrus di RFC.
Muhammad tiba-tiba datang menghampiri mereka kerana tiada tempat duduk. Bila duduk, Muhammad bertanya,
“Have you married?”.
“No.”, jawab Safura.
“So, why you sit together with this ajnabi alone here”, tanya Muhammad.
“Kami couple, tapi Islamic way” jawab Syafiq.
Muhammad hanya tersenyum mendengar jawapan itu. Muhammad pun memulakan ceritanya.
“Aku ni muallaf. Asal dulu aku kristian. Tinggal kat Singapore. Dulu, aku suka sangat makan babi. Kalau sehari tak makan, pengsan aku. Pernah sekali mak aku terlupa beli babi, aku masuk wad malam tu.
Tetapi, Alhamdulillah, Allah buka pintu hati aku untuk terima hidayah-Nya. Bila aku masuk Islam, aku dapat tahu, dalam Islam tak boleh makan babi. Aduh, pening kepala aku. Macam mana aku nak buat ni??? Seminggu aku masuk hospital lepas masuk Islam. Kalau zaman Rasulullah dulu ada peringkat-peringkat dia. Tapi aku…mana ada. Jadi, time kat hospital tu aku fikir. Akhirnya, aku jumpa satu jalan keluar.
Aku nak Islamkan babi tu. Aku beli seekor anak babi. Dari kecik aku jaga dia. Seekor lalat pun aku tak bagi dekat. Setiap jam aku mandikan dia. Lepas 3 hari, aku bisikkan kat telinga dia dua kalimah syahadah. Lepas tu, tiap-tiap hari aku bagi tazkirah kat babi tu. Asal dia berak aku vacuum terus. Camnilah kehidupan aku dan babi tu buat 2 tahun.
Lepas dua tahun, masa yang ditunggu-tunggu tiba. Masa untuk sembelih babi ni. Tengok-tengok babi ni takde leher. Tapi, lantaklah. Aku tibai je sebab dah 2 tahun tak makan babi ni. Lepas tu, aku pun masak la bakut teh. Tengah-tengah makan, nampak seorang ustaz tengah jalan-jalan. Muka macam lapar je. Aku pun ajak la dia makan. Ustaz!!! jom makan. Babi Islam nih.”

Bila terdengar kisah itu, Syafiq dan Safura pun sedar. Kalau benda itu haram, ia tetap haram. Yang halal itu jelas dan yang haram itu jelas…yg HARAM tetap akan HARAM walau kita cuba apa cara sekalipon untuk mengHALALkannya..peringatan untuk diri ana sendiri terutamanya….wallahualam 😉

P/s : Couple itu Haram..Jauhi Pergaulan bebas.

OH ENGLISH!!!

Ada sorang anak murid cikgu itu pun berjalan balik kerumah. Dalam perjalanan balik, dia nampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menyergah “Shut up you !!”. Sampai rumah dia tanya bapa dia, “‘shut up you’ tu bahasa Inggeris ke?” Bapa dia kata, iye. Dapat dah satu perkataan, ingat budak tu.

Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa Superman nak terbang dia kata “Superman !!!” dia tanya bapa dia lagi, “‘superman’ tu bahasa inggeris jugak ke” dan bapa dia kata “yes”. Dua perkataan dah, kata budak tu. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan. Dia nampak ada sorang lelaki dan sorang pompuan sedang bertengkar berebut buku. Pompuan itu kata “Ladies first”.

Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itupun bahasa inggeris. Ah, leganya kata budak itu.

“aku dah dapat carik ke semua perkataan B.I tu!!

Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.

Cikgu: “OK boy, did you get the words?”

Budak: “Yes, teacher”.

Cikgu: “Good, what is your first word?”

Budak “Shut up you!!”

Cikgu: “What did you say? Are you mad? Who do you think you are?

Budak: ” Superman !!!”

Cikgu: “Bloody fool! Get out from this class!”

Budak: “Ladies First!!”